(+359 ) 0895 523 991

Разходка из град Видин и околността

Замъкът "Баба Вида"

Включен е в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 13-то място в него. Замъкът е една от най-интересните и привличащи вниманието забележителности в България. Разположен е в северната част на град Видин, на брега на река Дунав, и е известен с името “Бабини Видини кули” или “Баба Вида”.

Адрес: Baba Vida, 3703 Vidin

Исторически музей “Конака“

Сградата е построена през XVIII в. и е била използвана за полицейско управление. Поради добрата видимост централната кулообразна част служела като наблюдателница на пожарната охрана. След Освобождението е преустроена и в нея са вмъкнати елементи от българската възрожденска архитектура. От 1956 г. е превърната в музей. Музеят е част от 100-те национални туристически обекта на България.

Адрес: Historical Museum, ul. "Tsar Simeon Veliki" 13, 3700 Vidin Center, Vidin

Църква „Свети Димитър“

„Свети великомъченик Димитър“ във Видин е катедралната църква на Видинската епархия. Храмът е втори по големина в България след храм-паметника „Свети Александър Невски“ в София. Църквата е паметник на културата от национално значение

Адрес: Св. вмчк Димитър Солунски, ul. "Ekzarh Yosif I" 2, 3700 g.k. Hristo Botev, Vidin

Кръстатата казарма

Построена е през далечната 1801 година. Разположена е на мястото, където е бил двореца на пашата. Сградата е паметник на културата с национално значение. Представлява масивна двуетажна сграда със застроена площ от 1260 квадратни метра във формата на равнораменен кръст.

Адрес: Krastata Kazarma, улица Княз Борис I 26, 3700 Kaleto, Vidin

Художествената галерия "Никола Петров"

Художествената галерия “Никола Петров” е основана през 1961 г. Инициатор на този проект е видинският културен деец и общественик Ангел Будев. Закупените художествени творби от колекциите на Михаил Кремен и Богомил Райновж офрмят първоначалния фонд на галерията. Сградата на ХГ “Никола Петров” е построена през 1892 г. върху основите на стара капия. Автор на проекта е арх. Тодор Върхота. Обявена е за паметник на културата, в който в момента се съхраняват над 1300 произведения на български и чуждестранни творци.

Адрес: Art Gallery Nikola Petrov, 3700 Vidin Center, Vidin

Джамията на Осман Пазвантоглу

Джамията е изградена около 1798-1800г. Представлява масивна каменна постройка с ориенталска архитектура. Различното в джамията е, че на върха на минарето има поставено сърце, вместо полумесеца характерен за другите постройки от този тип по света. В библиотеката са запазени много редки османски ръкописи и старопечатни

Адрес: Mosque, 3703 Kaleto, Vidin

Белоградчишки скали

Белоградчишките скали са скални фигури, високи до 200 m, разположени в Западния Предбалкан, близо до град Белоградчик. Скалите варират в цветове от чисто червено до жълто. Много от скалите имат фантастични форми и са включени в интересни легенди. Те често са наричани на хора или предмети, на които приличат или напомнят. Белоградчишките скали са вписани като природни забележителности от българското правителство и са главната туристическа атракция в региона.Образуват ивица с дължина 30 km и ширина до 3 km. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта. Белоградчишките скали се състоят от три скални групи. Обявени са за природна забележителност през 1949 г.

Адрес: Belogradchik Rocks, Пор. Чолаков 23, 3900

59 km до Белоградчишките скали

Резервирайте вашата стая сега!

 

Резервирай